Sekterismen växer i Sverige

Det tunna nätet kryper sakta på oss. Det tillsynes ger luft och frihet, men snärjer och trasslar in. Medelklassens frosseri i egoism, självhävdelse och ekonomiska uppsving, tack vare EU och globalismens framväxande, har kommit dithän att vattnet under fötterna på den, vittrar sönder jorden den står på. Polariseringen ökar, ekonomiskt, socialt och kulturellt. Räddhågsenheten förhindrar en klar blick, kritiska tankar och tydligt tal. Manipulation och pladder härskar inom politiken och medier och alla som påstår sig sitta inne med ”lösningar”. ” Vi har rätt – dom har fel”.

Svartsjukt slår man ifrån sig synpunkter, människor som tänker högt, resonemang och framhåller sina egna ”sanningar” som enda existerande. Avvikande från detta vedertagna mönster, misstänkliggörs, förringas, förlöjligas och man använder sig av de maktmedel man har till förfogande för att jaga bort vederbörande. Man anställer medelmåttor och okunniga människor till alla möjliga statliga, kommunala och regionala tjänster. Man anställer den som liknar en själv och kan då givetvis inte erkänna att det är en medelmåtta. Föraktet mot intellektualitet, kunskap och självständighet tar sig i alla möjliga former. Kulturrelativism, fundamentalism, extremism, som i alla varianter förr eller senare slutar i någon form av våld. Allt detta utmärker sekterism. Gruppen, klanen, gänget… skapar normer för underkastande lojalitet och ett ”vi mot dom”.

De privilegierade medelmåttorna inom medelklassen ser ”absoluta sanningar” och drar slutsatser mellan vad de kallar ”socioekonomiska områden” och kriminalitet. Förr sa man arbetarklassområden och det var bara uppkomlingar som drog en automatisk koppling till kriminalitet, i försök att fjärma sig från den samhällsklass som de själva kommer ifrån. hade de inte varit så antiintellektuella skulle de veta att historiskt sett är det bland de fattiga som moralen är hårdast. Man är hel och ren, gör sin plikt och kräver sin rätt. Arbetet utför man med självkänsla och arbetsheder.. Detta är ord som saknar bäring bland opportunister. Må så vara att den kriminalitet som finns inom arbetarklass kan vara rå och öppen, till skillnad från den sofistikerade, ofta fördolda kriminalitet som sker i de övre samhällsskikten. Narkotika langare från arbetarområden förser sina betalande överklasskunder med partyknark i Danderyd, råtrimmade bilar etc. Någon av skattemedel välbetald medelklassjournalist i P1 kan man höra intervjua någon ”specialist” där frågorna går ut på att få bekräftelse på att fattigdom leder till kriminalitet per automatik. Kritiska frågor göre sig icke besvär. De flesta fattiga i världen är inte kriminella. De flesta kriminella är inte fattiga.

Att vara kriminell är ett val man gör.

Den 30/8 var Trafikborgarrådet i Stockholm, Halde´n , intervjuad där han framhöll sin stora förträfflighet och att det nu var dags för honom att ställa upp i Riksdagen. Vi får hoppas att Mp trillar ur Riksdagen så att de kan rensa ut sådana som Halde´n och få en chans att bygga lite miljöpolitik som gäller för alla. Som det är nu är Mp s politik bara för den egna medelklassen och dess urbana problem. De som lämnar tryggheten på Södermalm och köper sig ett hus på landsbygden, som de rustar upp som de har sett på TV, kan miljödrömmeri få ett snöpligt slut. De kan bli sittande på landet med en obrukbar elbil och lägga sina pengar på taxi. Mp sparkcyklar är inte så lämpliga på isiga, oplogade vägar i snålblåsten, långt utanför restaurangerna på Medborgarplatsen.

Liberalerna är en annan sekt, som förhoppningsvis också trillar ur Riksdagen så får de också en möjlighet att rensa ut och komma ihåg varför de finns.

KD är ursprungen ur en sekt och vidhåller sin tradition.

Moderaterna, även med den lille vesslan, börjar få lite mer konservativ touche och framstår inte lika nyliberala som har varit fallet sedan 80-90-tal. Ett stråk av konservativ hållning bland alla opportunister skadar inte. Centern kör sin fundamentalistiska riktning, vägrar gå i debatt med SD. En motståndare krossar man med argument, kunskap och fakta. Man bevisar för alla att ens egna argument är de som håller och att motståndaren har fel. Men det törs man inte. Vare sig C eller något annat parti har tillräcklig självkänsla för att ta strid mot dåliga argument. På så sätt har alla partier gynnat SD framväxt, med barnslighet och allergiska besvär av att vara nära eller diskutera med dem. Man litar inte på sin egen politik?

Vi vet ju att C har historiska problem, då de har varit vaggan för flera nazistpartier som Furugårdarna mfl. Givetvis vill inte C-ledaren behöva förklara varför så många olika nazistpartier och organisationer har sitt ursprung i Bondeförbundet/Centerpartiet. Då är det lättare att vägra diskutera med SD.

Hade SD haft en liten ansats till intellektualitet och besuttit kunskap skulle de ha haft en smart taktik av att hudflänga C med just sådana frågor om historien, gjort sig själva tydliga och klara över att de själva är mot nazism vilket de hävdar. men de förmår de inte.

Men det stora S-partiet då? Håller det på att bli en sekt? Svar ja. Deras antiintellektuella hållning är att makten ska hållas oavsett till vilket pris. Inte vad man vill åstadkomma med den. Har man den, är det alltid något man kan göra med den och allt man gör med makt enligt S, är bra. Bättre än alternativet. Visserligen måste man kompromissa med olika antidemokratiska element för att få behålla den. Men sådant får man ta, tycks resonemanget vara.

Kyrkan växer som en sekt. För att vinna mark skapar man förbund med andra sekter som islamister av olika schatteringar. S-kristna i Tro och Solidaritet pyntar in kapital till islamistiska föreningar. Auktoritära kulturer följer sin imam, eller präst. Förklarar han på fredags, eller söndagsbönen vilket parti som hjälper deras verksamhet och påminner om hur en sann muslim och kristen bör rösta vid val… så vet vi att sanna muslimer och kristna gör som de ska. Vad som förenar är sekteristisk, antidemokratisk och antiintellektuell hållning. Detta är en intressant utveckling, inte minst ur ett demokratiskt perspektiv.

Nätet dras åt. Det är ingen plastpåse som man kvävs i. Hålen är stora och luftiga. Det blir svårare och svårare att värja sig. Inte argument och fakta som gäller, utan känslor. Dessa vrålar i körer av konspiratörer, räddhågsna, fanatiker, egoister som tar sig rätten att kväva, snärja och bestämma över liv och död. Att allsköns sekterister, fundamentalister själva blir till ett samhällssänke är de oförmögna att själva se. Vad återstår?

Det gäller för oss som för afghanerna, inte fly, utan mobilisera till kamp mot sektförtryckarna. Det gäller att visa på mod, något som antiintellektuella medelmåttor så totalt saknar.

Kamp ger återbäring!

Annons

3 tankar på “Sekterismen växer i Sverige

  1. The psychology behind globalism, nationalism and tribalism – Jonathan Haidt

    1. You must always look at the sacred value of each group to understand what happens
    2. Every political movement is like religion
    3. You can only have a shared vision among people who have a sense of shared identity
    4. Social media has created a political tribalism, democracy is in danger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s